Smarty Kids Militari

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
5/5

CE ESTE ARITMETICA MENTALĂ?

În linii mari, definim aritmetică mentală că fiind o metodă de dezvoltare complexă ce are la bază calculul cu Abacul iar în urmă utilizării lui pentru a face calcule, copiii ajung să vizualizeze biluțele astfel încât vor putea să facă calcule mintale rapid. Abacul este dispozitivul folosit în cadrul cursurilor de aritmetică mentală și este practic o numărătoare.

Prin lucrul pe Abac, copiii folosesc ambele mâini ca să mute biluțele, practic recalibrând creierul astfel încât să se facă tranziția de la emisfera stânga la dreapta și invers. Iar prin proiectarea abacului în minte, se lucrează emisfera dreapta – imaginația și creativitatea.

Acesta este unul dintre obiectivele noastre, de a ajunge să echilibrăm cele două emisfere, astfel încât vom ajunge la un potențial maxim pentru creier. În plus, prin atingerea cu buricele degetelor biluțele (formă elipsoidă), activăm terminații nervoase care accesează aria BROCA din creier, fiind responsabilă atât de limbaj cât și de funcțiile cognitive.

 

CUM FUNCȚIONEAZĂ ARITMETICĂ MENTALĂ?

Activitatea principală și inteligibilă pentru copii este cea legată de lucrul cu obiecte. Tocmai o astfel de activitate este învăţarea calculului cu abacul. Cu ajutorul unui obiect, calculul este mai ușor de învățat (de aceea se folosește abacul), decât dacă am începe direct să socotim în minte. Cu ajutorul Abacului, copiii fac calcule mutând biluțele astfel încât ei ajung să facă adunări, scăderi, înmulțiri și împărțiri.

Scopul este că după o perioada în care ai folosit Abacul pentru aceste calcule, să reușeșți să proiectezi în minte biluțele astfel încât, imaginandu-ti Abacul, să poți face aceste calcule mintal, fără a te mai folosi de Abac. În primă fază copiii învață să manevreze foarte rapid Abacul și abia apoi trec la partea în care își proiectează imaginea lui și ajung să efectueze calcule mintal.

Această capacitatea de a reproduce și de a păstra imaginea mintală a abacului, le oferă copiilor posibilitatea de a învăța să se concentreze și să socotească rapid în minte, dezvoltând astfel gândirea reproductivă, iar în timp, acest proces tinde să meargă către o automatizare.

 

CUM ARATĂ O ORA DE ARITMETICĂ MENTALĂ ÎN CADRUL CENTRELOR SMARTYKIDS MILITARI?

Întregul curs de aritmetică mentală se întinde pe o perioada de până la 2 – 3 ani iar cursurile sunt modulare. Fiecare modul are 3 și 6 luni. Lecțiile au loc de două ori pe săptămână, a câte 1 oră. Toate cursurile se predau sub formă unui joc captivant și fac parte dintr-un scenariu unificat. Noi, la cursul de Aritmetică Mentală în cadrul centrelor SmartyKids Militari, începem fiecare oră printr-o serie de joculețe menite să ne energizeze și să ne pună în mișcare degețelele. Acest tip de exerciții sunt benefice pentru îmbunătățirea motricității, a coordonării mână-ochi, dexteritate manuală, cât și pentru pregătirea de scris.

În cadrul cursurilor noastre, pe lângă predarea efectivă a Aritmeticii Mentale, îmbinăm învățarea cu o serie de jocuri, teste, povești, toate menite să dezvolte ariile cognitive descrise până acum. Avem o serie de jocuri pentru dezvoltarea creativității, a imaginației dar și a memoriei, a atenției sau a gândirii. O parte din avantajele noastre presupune și partea de Gameificare, ceea ce înseamnă că fiecare ora de curs are un scenariu propriu și o poveste, menite să îi țină activi pe copii.

În cadrul cursurilor de aritmetică mentală la SmartyKids Militari, copiii îl ajută pe Smarty care este eroul principal al poveștii, în aventura sa intergalactică, astfel că Smarty împreună cu copiii reușesc să călătorească printre planete cu ajutorul calculelor pe abac. Copiii participă la cursurile noastre cu mare plăcere, deoarece alternăm învățarea aritmeticii mentale cu jocuri intelectuale, exercițîi de grup și individuale care de asemenea dezvoltă atenția și abilitățile creative.

Ca să fie învățarea mai ușoară, folosim la orele de aritmetică mentală un kit de materiale ce include, pe lângă Abac, (pe care îl folosim pentru a calcula corect și rapid), punem la dispoziția cursanților acces nelimitat la Platforma SmartyKids, unde copiii își perfecționează metodă învățată. Aici copiii pot exersa metoda în ritmul lor, fiecare cursant având un cont propriu în cadrul platformei. Totodată există un caietul de lucru unde copiii rezolva calcule, o broșură a Cosmosului pentru a știi la fiecare curs traseul copiilor alături de Smarty, cât și un manual cu realitate augmentată. Pentru a accesa realitatea augmentată vom avea nevoie de o aplicație pe telefon iar cu ajutorul acesteia vom putea observă cum unele imagini din manual vor prinde viață. Mai mult, dacă alegem să le colorăm, acestea vor putea fi observate în culorile alese de noi. Copiii răspund foarte bine la lucrul cu manualele cu realitatea augmentată și sunt încântați de drumul spre destinație din Broșura Cosmosului, procesul de învățare a aritmeticii mentale fiind unul plăcut și îndrăgit de ei.

Aritmetică Mentală este o disciplină care presupune lucrul zilnic cu Abacul circa 10 – 15 min, iar Platforma Online permite acest lucru. În aceasta, copiii au acces nelimitat, își pot face temele date de către profesor, iar rezultatele copiilor vor putea fi urmărite la rândul său de către profesor. Cu o tabletă sau un smartphone, copiii pot exersa tehnică, acasă, în mașină, în concediu sau chiar și la bunici. Pentru noi, învățarea aritmeticii mentale este un proiect de echipă, din care fac parte: copii, profesorii, dar și părinții. Evident, rezultatele cele mai spectaculoase vor ieși din această colaborare strânsă. Menținem comunicarea cu părinții pe tot parcursul cursului și informăm periodic evoluția copilului.

Program

Luni: 12 20

Marți: 12 20

Miercuri: 12 20

Joi: 12 20

Vineri: 12 20

Ce trebuie sa mai știți

AVANTAJELE NOASTRE

Manuale originale proprii și caiete cu realitate augmentată

La toate cursurile SmartyKids se folosesc materiale educative originale, create de noi cu multă dragoste și atenție la detalii. În lecțiile noastre, veți găși ilustrații colorate, materiale de calitate și completări interactive.

Platforma online

Exersarea zilnică timp de 15 minute ajută copiii să-și consolideze abilitățile de învățare și să obțînă rezultate mai bune. Pentru comoditate în verificarea temelor, am creat conturi online pentru elevi și pentru profesori. Utilizarea platformei online crește viteză și eficiența învățării cu 40%.

Profesori competenți și cu experiență

Toți profesorii din centrele educaționale SmartyKids trec prin cursuri de instruire și certificare. Ei știu să atragă fiecare copil și să găsească un limbaj comun cu acesta. Puteți acorda încredere deplină specialiștilor noștri!

Gamificare și animație

Copilul nu se va plictisi niciodată în centrul nostru: în sălile de curs s-au introdus aventuri fascinante, jocuri dinamice, sarcini și premii. Noi rezolvăm principala problemă cu implicarea copilului în procesul de învățare.

Participare la olimpiade

Copiii care studiază în centrele noastre participă anual la olimpiade regionale și internaționale de aritmetică mentală pentru a-și verifică nivelul, să se motiveze să studieze și mai mult și să întâlnească prieteni noi.

Centrele noastre vă pot oferi și cursuri de Citire Rapidă pentru copii și Educație Financiară pentru copii.

 

Locație

Smarty Kids Militari

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Smarty Kids Militari”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

User e-mail*
Număr de telefon*
Comentarii
Introduceți mesajul dvs.
Scroll to Top