Podul lui Sfredelus

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
5/5

Asociația Lira Projects este o organizație non-guvernamentală și non-profit a părinților curajoși, informați și conștienți. Primul proiect al Asociației Lira Projects este unul de suflet, pornit în 2016: Podul lui Sfredelus, adresat, în primul rând, segmentului copiilor de vârstă mică: 1 – 5 ani. Podul lui Sfredelus este un alt fel de loc de joacă și are și o existența în sine… ca pod. Și în pod și în afara lui, susținem construirea relațiilor de atașament sigur copil-părinte/ însoțitor și menținerea copilului în familie până la 3-4 ani, când copilul e pregătit pentru a intra singur în colectivitate. Activitățile noastre educaționale se împart, de obicei, în aproximativ o ora de activitate educativă structurată, urmată de o gustare sănătoasă de fructe și joacă liberă. Proiectul podului a pornit de la conceptul de educație în familie a copiilor de vârstă mică, promovând importanța acordării unui timp semnificativ și special copiilor noștri și militând pentru menținerea copilului în familie până la minim 3-4 ani. Podul este un liant minunat transgenerational între bunici și nepoți, părinți și copiii acestora, multiplicator de energie bună și armonie.

Activitățile de educație timpurie repetitivă și incidentală se desfășoară numai cu însoțitor și sunt organizate pe zile, conform programului actualizat anunțat pe pagina de Facebook a Podului Sfredelus.

Activitățile dezvoltate sunt tip Montessori (sortari/ asocieri/ dezvoltarea motricității fine prin activități practice, activități creative, imaginative, senzoriale etc), organizate de trainerii Podului lui Sfredelus, Ramona Marcoceanu și Elena Burlanescu.

Printre materialele utilizate se numără: cărți pentru copii, flash-carduri (Montessori sau dezvoltate intern) pentru dezvoltarea vocabularului, pensete, pipete, figurine, instrumente muzicale, tăvi de sortare și elemente de sortat, jucării și materiale Montessori sau DIY etc, conform unei curricule proprii.

Alte materiale și echipamente utilizate în pod sunt: masă luminoasă, carioci netoxice pe baza de apă, tempera pe baza de apă, lut (fără polimeri J), aluat (frământat de copii și uneori și copt și gustat sau colorat și utilizat pe post de plastilină), nisip kinetic, nisip normal, sare, toate tipurile de cereale și de semințe exploatate ca atare sau pe care le folosim pentru realizarea altor materiale în sine, gelatină, iaurt și aproape orice e comestibil și poate să se transforme într-o activitate care să stârnească interesul de descoperire a lumii din jur cu ajutorul simțurilor de către copii.

Printre activitățile de viață practică enumerăm strâns/ curățat/ adunat jucării/ mese/ scaune etc, construit cu unelte din lemn sau plastic la bancul de scule, gătitul și/ sau activitățile de călcat/ spălat haine etc. Atunci când vremea ne permite, avem și activități de exterior de lucru cu apă în curtea interioară (nu cea de la stradă) sau alte tipuri de activități ce pot fi desfășurate afară, dar nu din cele care presupun uz de leagăne, tobogane etc.

Desfășurăm și activități de deprindere a limbii engleze printr-o serie de jocuri muzicale și mișcare, în parteneriat cu Play with me România, trainer: Angelica Ion. Printre materialele utilizate se numără instrumente muzicale reale și pentru copii, auxiliare precum: eșarfe colorate și pompoane. Energia și voioșia lui Angi sunt molipsitoare.

Putem organiza și reuniuni sau petreceri pentru copii, cu activități similare celor dezvoltate și în cadrul atelierelor, respectând însă prevederile legale, în context pandemic. Putem prezența oferte personalizate, la cerere, pe: podulluisfredelus@gmail.com.

Organizăm și petreceri pentru copii – oferta la cerere, în funcție de evoluția contextului epidemiologic în România.

 

Podul lui Sfredelus oferă o reducere de 10% celor care îi contactează fiindcă au văzut acest articol pe ‘Ieși la Joacă’. Așa că nu uitați să ne menționați!

Pentru orice nelămuriri, vă rugăm să folosiți formularul de contact.

Ce trebuie să mai știți

Vă rugăm să NU veniți fără programare sau abonament lunar întocmit. În această perioada, nu se poate veni doar la o ședința, pentru a evita un flux mare de oameni noi de la o ședința la alta. Dorința este de a crea un grup omogen de copii (cu acte medicale la înscriere – verificați cu organizatorii) cu care să putem continua pe termen lung procesul educativ cu zâmbete și voie bună.

Pe toată durata menținerii codului roșu, grupele de copii se vor reduce și, de asemenea, spațiul interior este regândit pentru a marca anumite zone distincte pentru activități și pentru adulți, pe parcursul desfășurării activităților. Situația epidemiologică actuală nu este încurajatoare, ne îndeamnă la responsabilitate în acțiuni pentru un deznodământ fericit.

Înscrierile se realizează pe înscrieri.podulluisfredelus@gmail.com și în reply veți primi o descriere a setului de măsuri pe care noi le-am implementat și pe care ne dorim să le respectăm împreună pentru un parcurs cât mai frumos și sănătos împreună.

Va invităm să accesați blogul Podului lui Sfredelus pentru mai multe informații utile și interesante despre noi și despre activități: http://podulluisfredelus.ro/ce-facem-noi-în-pod/.

Să fim bine împreună!

Program

 ▪ Luni: 10.30 – 12.30

 ▪ Marți: 10.30 – 12.30

 ▪ Miercuri: 10.30 – 12.30

 ▪ Joi: 10.30 – 12.30

 ▪ Vineri: 09.30 – 10.15

Preț

Ajută-mă să fac asta singur! – 50 lei/ ședința, respectiv 200 lei/ abonament 4 ședințe

Joacă senzorială – 50 lei/ ședința, respectiv 200 lei/ abonament 4 ședințe

Play with me – 40 lei/ ședința, respectiv 160 lei/ abonament 4 ședințe

Locație

Podul lui Sfredelus

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Podul lui Sfredelus”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lei50.00

User e-mail*
Număr de telefon*
Comentarii
Introduceți mesajul dvs.
Scroll to Top