Muzeul Național de Istorie a României

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
5/5

Muzeul Naţional de Istorie a României, inaugurat în anul 1972, este una dintre instituţiile reprezentative ale culturii româneşti.

Muzeul este adăpostit într-o clădire-monument istoric, denumită în trecut Palatul Poştelor, aflată în cuprinsul vechiului Centru Istoric al Bucureştiului.

În prezent, din cauza lucrărilor de reabilitare a clădirii, Muzeul Naţional de Istorie a României prezintă publicului expoziţiile permanente: Tezaur Istoric, Lapidarium și Copia Columnei lui Traian, precum şi expoziţii temporare, în Holul Central.

 

1 iunie – Ziua Internațională a Copilului sărbătorită la Muzeul Național de Istorie a României

Dragi prieteni, de 1 iunie, vă invităm cu mic, cu mare, la muzeu pentru a sărbători împreună Ziua Internațională a Copilului. Alături de Asociația „Muzeul Jucăriilor” am pregătit pentru voi mai multe surprize, continuând astfel o frumoasă colaborare care durează de peste zece ani.

Vă așteptăm cu „O poveste dulce. Un secol de dulciuri românești” – o micro-expoziție inedită, ce conține colecția de cutii de bomboane și ambalaje de dulciuri fabricate în România, în perioada 1900 – 1990, a Asociației „Muzeul Jucăriilor”, pe care o vom deschide cu această ocazie specială.

De asemenea, va fi deschisă expoziția de bandă desenată academică, cu subiect istoric, care va face parte din Festivalul „Povestiri istorice în Benzi Desenate” ce va avea loc în perioada 2-6 iunie, online și offline, în cadrul MNIR. Expoziția va fi etalată în jurul Copiei Columnei lui Traian și va cuprinde benzi desenate din anii ’70 până în prezent, realizate de artiști renumiți din toate generațiile.

Accesul în muzeu va fi gratuit pentru copii (<18 ani) și se va face conform programului obișnuit de vizitare 10ꓽ00 – 18ꓽ00 (ultima intrare fiind permisă la ora 17:15).
Vă așteptăm cu drag!

Program

 ▪ Miercuri: 10.00 – 18.00

 ▪ Joi: 10.00 – 18.00

 ▪ Vineri: 10.00 – 18.00

 ▪ Sâmbătă: 10.00 – 18.00

 ▪ Duminică: 09.00 – 17.00

Preț

Adulți – 20 lei/persoană;

Pensionari – 10 lei/persoană;

Elevi, studenți, persoane adulte cu handicap mediu sau ușor, posesori card „Euro 26” – 5 lei/persoană.

Locație

Muzeul Național de Istorie a României

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Muzeul Național de Istorie a României”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lei20.00

User e-mail*
Număr de telefon*
Comentarii
Introduceți mesajul dvs.
Scroll to Top